Збірна Фінляндії жорстко покарала росіян за імперіалізм у хокеї

Головна Сторінка » Збірна Фінляндії жорстко покарала росіян за імперіалізм у хокеї

Колишній прем’єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб на своїй сторінці у “Twitter” розкритикував рішення збірної Росії вийти на матч із фінами у формі СРСР.

Збірна Фінляндії виграла в овертаймі з рахунком 3:2 й провчила імперіалістів.

“Я здивований і засмучений тим, що Росії дозволили носити светри з написом “СРСР” на матчі Єврохокейтуру з Фінляндією. Поєднання цих літер та режим, що стоїть за ними, символізують авторитарний імперіалізм, який убив мільйони невинних людей. Утримаюся від інших прикладів, які можна почерпнути з історії. Це агресивний жест, який не повинен проявлятися у спорті або деінде. Перемога Фінляндії у матчі не має великого значення. Важливо те, що країни у хокейній сім’ї були жорстоко анексовані цими літерами.

Збірна Росії грала у формі з написом “СРСР”, віддавши честь режиму, що вбив мільйони невинних людей у ​​Радянському Союзі та інших країнах, а також розв’язав війну з Фінляндією. Фінляндія має вступити до НАТО якнайшвидше”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії мріють про матч з Україною

Влітку цього року депутати Держдуми Росії улаштували справжню істерику, через рішення футбольної збірної України виступати на Євро-2020 у формі з картою Криму і словами “Героям Слава!”. Вони писали кілька обурених листів до УЄФА та ФІФА.