Росіяни погрожують “Кинжалами” з Білорусі – Генштаб

Головна Сторінка » Росіяни погрожують “Кинжалами” з Білорусі – Генштаб

Літаки повітряно-космічних сил ЗС РФ майже щоденно здійснюють польоти в повітряному просторі республіки Білорусь.

Зокрема, літак Міг-31К, який підіймається з аеродрому Мачулищі, є носієм гіперзвукових ракет “Кинжал”, що здатні вражати об’єкти на всій території України. Про це у неділю, 20 листопада, повідомив Генштаб ЗСУ.

“Саме через це ми вимушені так часто оголошувати повітряну тривогу у всіх областях нашої держави”, пояснили у командуванні.

Також повідомляється, що у прикордонних районах Брянської та Курської областей окупанти продовжують утримувати окремі підрозділи своїх військ.

Окупанти продовжують обстрілювати територію України з різних видів озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ “нагодували” вогнем окупантів з авіації й артилерії та знищили важливі об’єкти ворога

На Слобожанському напрямку ворог здійснив обстріли по районах населених пунктів Дворічна, Огірцеве, Стрілеча, Стариця та Чайківка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник веде оборону на захоплених рубежах, здійснює обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Проводить обстріли з танків та всього спектру артилерії в районах 16 населених пунктів.

“На Запорізькому напрямку окупанти обороняються. На Криворізькому та Херсонському напрямках противник веде позиційну оборону, удосконалює фортифікаційне обладнання”, повыдомив Генштаб ЗСУ.

Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії в Луганській області. Важкі бої тривають на лінії Сватове Кремінна.

А на півдні країни російські окупанти виводять свої сили із зони досяжності артилерії ЗСУ. Про це у новому зведенні інформує Інститут вивчення війни (ISW).

На Сватівському напрямку 19 листопада Сили оборони України продовжували контрнаступальні дії. За даними російських джерел, загарбники відбивали атаки українських військ у напрямках Червонопопівки (приблизно 6 км на північний захід від Кремінної) та Площанки (за 20 км на південний захід від Сватового).