“Буде наш контрнаступ” – Резніков про початок нового періоду війни

Головна Сторінка » “Буде наш контрнаступ” – Резніков про початок нового періоду війни

Україна вступає у новий період війни із завданням перемогти Росію.

Наші воїни підуть у контрнаступ. Уже триває робота над тим, щоб його забезпечити. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook 24 лютого.

“Рік тому багато хто очікував, що України за кілька тижнів не стане. Все змінилося. Сьогодні основне питання на порядку денному якою буде перемога України? Відповідь проста. Перемога це звільнення усіх наших територій до кордонів 1991 року і ліквідація небезпеки з боку Росії”, наголосив Резніков.

Перемогою України буде її суверенне, незалежне, у міжнародно визнаних кордонах майбутнє. Коли Україна буде успішною, заможною, сильною, а Росії у нинішньому вигляді не існуватиме, зауважив міністр.

“Наш ворог досі є дуже небезпечним і має багато ресурсів. Але стратегічно він вже програв. Нам треба довести справу до кінця. Вже немає невизначеності, як рік тому. Буде непросто. Але ми впораємось. Є впевненість у своїх силах. Є лють і бажання відплати за наших полеглих”, додав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік війни. Путін забив останній цвях у труну російсько-радянської імперії

Він нагадав, що в антикремлівській коаліції вже 54 країни, які підтримують Україну.

“Ми у цій битві не самі. Нас очікує більше зброї, у тому числі української. Будуть танки і бронетехніка. Ми будемо ще краще перехоплювати ракети і дрони терористів, з якої країни вони б не походили. Будуть нові програми підготовки наших захисників і захисниць за участі партнерів. Ми їх поширимо не тільки на армію, але й на гвардію та на всіх, хто б’ється поряд”, зазначив Резніков.

За його словами, також в Україні буде нова якість оборони завдяки технологіям.

“Ми будемо вражати сильніше і на більшу відстань, у повітрі, на землі, на морі та у кіберпросторі. Буде наш контрнаступ. Ми багато працюємо, щоб його підготувати і забезпечити”, підсумував міністр.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Кожне рішення про подальші дії української армії ухвалюється виключно на Ставці верховного головнокомандувача. ЗСУ підуть у контрнаступ тільки після того як відповідне рішення ухвалить президент, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.