Обстріли енергосистеми України: у ГУР спрогнозували нові цілі РФ

Головна Сторінка » Обстріли енергосистеми України: у ГУР спрогнозували нові цілі РФ

Російські загарбники не відмовилися від намагань знищити енергосистему України.

Ворог намагатиметься припинити постачання нафтопродуктів та електроенергії. А новими цілями окупантів можуть стати транспортна та гідротехнічна інфраструктура. Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк розповів у коментарі РБК-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія запускає повітряні кулі над Україною з двох причин Ігнат

“Їх основним завданням залишається знищення енергосистеми України. Йдеться не лише про об’єкти електрогенерації, а про паливно-енергетичний сектор в цілому ‒ вони хочуть припинити постачання і нафтопродуктів, і електроенергії”, ‒ сказав Черняк.

За словами речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, новими мішенями ворога можуть стати транспортна та гідротехнічна інфраструктура.

“Схоже, що вони, можливо, зрозуміли: створити в Україні блекаут не вдасться, а зима вже закінчується, ракети у дефіциті, тому, ймовірно, вони плануватимуть удари по інших цілях”, ‒ наголосив Ігнат.

Українська воєнна розвідка нині спостерігає зміну тактики Росії у застосуванні ракет. Причин цього є кілька, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

Країна-агресорка Росія у будь-який момент може завдати нового масованого ракетного удару по Україні. Українцям не слід прив’язувати обстріли до якихось символічних дат. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.