Буданов вважає, що Китай не буде передавати зброю Росії

Головна Сторінка » Буданов вважає, що Китай не буде передавати зброю Росії

Зараз немає жодних ознак того, що Китай передаватиме Росії зброю.

Також немає фактів передачі зброї з КНДР, сказав керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю “Голосу Америки”.

“Я керівник розвідки і спираюся, вибачте, не на думку, при всій повазі, окремих людей, а лише на факти. Фактів таких я не бачу”, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов відповів на питання про новий наступ Росії

Зараз лише Іран передає Росії серйозне озброєння. Сербія Москві відмовила. РФ зараз намагається ввозити озброєння через треті країни.

“Є певні намагання купити через треті країни більш-менш масштабно ввезти озброєння. Зараз пробують з Мʼянмою. Що з цього вийде, побачимо з часом. Але по факту Росія, в питанні озброєнь обмежена, скажімо так, Іраном. Станом на зараз”, сказав Буданов.

24 лютого міністерство закордонних справ Китаю опублікувало свою позицію щодо “врегулювання кризи” в Україну. Так званий мирний план, що складається із 12 пунктів, Пекін підготував до річниці російського вторгнення.

“Мирний план” від Китаю щодо закінчення війни в Україні не вигідний нікому, крім Росії. КНР також не зможе брати участь у мирних переговорах, адже це ірраціонально, заявив президент США Джо Байден.

План дій, запропонований Китаєм для врегулювання війни в Україні, не можна назвати “мирним”. Китайський документ ставить жертву та агресора на один рівень, зауважив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.