Модерн в інтер’єрі

Головна Сторінка » Модерн в інтер’єрі

Витоки модерну беруть свій початок в скандинавській та німецькій архітектурі, що суттєво вплинуло на основні риси. Напрям з’явився на перетині XIX і XX століть, але активно зустрічається й досі.
Модерн це функціональний стиль, який вдало поєднує в собі елегантну вишуканість і відсутність зайвих деталей. Такий дизайн інтер’єру якнайкраще підійде для великих приміщень з нестандарним плануванням, тому нерівні стіни чи підлога стануть лише перевагою.

Геометрія.
Для модерну зовсім не характерні симетрія і строгість ліній, радше навпаки. Це стиль із бунтарським характером, в якому домінують м’які контури, асиметрія, округлості і пластичність форм, без виразних кутів.
Кольорова гама.
Палітра відтінків продиктована самою природою спокійні світлі кольори, все націлене на максимальну натуральність. Насичені барви використовуються суто для підкреслення контрастних акцентів. Коричневі, бежеві, персикові, білі, сірі і чорні відтінки стануть вдалим вибором для меблів та дизайну.
Ніжні пастельні кольори обирають, щоб візуально збільшити простір, додати світла і підкреслити витонченість ліній.
Вдало доповнять оселю: шафа із фасадом дерев’яної текстури, крісла і стільці бежевих тонів, світла кухня з барною стійкою і функціональні меблі-трансформери.
Меблювання.
Головне правило зручність! У такому інтер’єрі кожен предмет чітко виконує свою функцію. Критеріями вибору меблів є:
плавні лінії і витончені форми;
функціональність;
поєднання сучасних і традиційних елементів;
використання світлих тонів;
природні мотиви.
В пріоритеті натуральні матеріали, але їх вдало можна комбінувати із штучними.

Базисом меблів у стилі модерн є натуральне дерево, не приховане шарами фарби, лаковане або вибілене. Метал використовують для декорації кованими вставками, що часто повторюють рослинні мотиви. Скло часто зустрічається у формі мозаїки, а також з вінтажними вставками.

Вітальня. Центральними елементами тут є практичні і зручні меблі, які виконують левову частку побутових функцій, такі як: диван, крісло, журнальний стіл, полиці та стелажі. Завдяки плавним лініям в кімнаті завжди пануватиме атмосфера аристократичності.
Спальна кімната. Тут важливо створити антураж затишку і релаксу. Слід обрати велике ліжко з оригінальними декораціями, витончену світлу шафу, філігранну тумбу і кілька м’яких пуфів.
Кухня. Кухонні гарнітури в стилі модерн чудово виглядають у великих і маленьких приміщеннях. Правило загальне асиметричність, плавні лінії, флористичний принт.
Не варто забувати й про освітлення. Ідеально буде використати відразу кілька типів стельових, точкових та настінних ламп. Додатково можна встановити торшери, або повісити бра. Особливо вдало виглядатиме велика кришталева люстра.
Модерн надихає, наповнює, закохує і створює необхідну атмосферу спокою для душі.