“Перемога кується в тилу”: Порошенко привіз техніку десантникам, що готуються до наступу

Головна Сторінка » “Перемога кується в тилу”: Порошенко привіз техніку десантникам, що готуються до наступу

Бійці Десантно-штурмових бригад, яким сьогодні п’ятий президент Петро Порошенко з волонтерами ГО “Справа Громад” привіз техніку, розповіли, як готуються до наступу. Кажуть: підтримка тилу це те, що дає впевненість і мотивацію йти вперед.

Порошенко передав у бригади ДШВ чергову партію вантажівок DAF, а також мобільні лазне-пральні комплекси. Про це повідомив сайт “Європейської солідарності”.

5 вантажівок DAF із мобільними лазнями отримала 95-а бригада, а 25-й привезли ще одну лазню та великий автобус для перевезення особового складу з навчальних центрів.

“Нам передали у 95-у бригаду банно-пральні комплекси, щоб наші бійці могли в будь-який момент помитися-попрати. Це важливо не тільки для комфорту, а й для боєздатності. Бо зазвичай доводиться вирішувати ці питання хто як може. У когось є можливість пралку поставити. А в когось це звичайний тазик”, розповідає десантниця.

“Після дощу форма просто чорна. Хлопцям доводиться жити на позиціях. Зараз не так спека дошкуляє, як підвищена вологість. Тепер це питання буде вирішене”, пояснює військова.

“Є такий вислів: “перемога кується в тилу”. І для того, щоб наші бійці мали змогу кувати цю перемогу якомога якісніше, вони повинні бути підготовлені. Вони повинні бути випрані, помиті. Завдяки цьому в них високий моральний дух. І вони зможуть якісно виконувати свої задачі”, говорить десантник і додає: дуже важливо, що комплекси можна поставити якомога ближче до передової.

“Ми міняємо розрахунки. Тобто вони не знаходяться постійно на одному й тому самому місці на передових позиціях. Але це час на логістику, час на переїзди. А такий комплекс дасть нам можливість доставити його ближче до позицій. Робити це швидше і ефективніше”, пояснює боєць.

Великий автобус теж давно був потрібен, кажуть у 25-ці. Це вже третій автобус, який Порошенко з волонтерами купив для десантників. На жаль, держава таким транспортом війська не забезпечує, тож бійці зазвичай їздять від навчальних центрів у західних областях України до місць дислокації чи на передову або в тентованих вантажівках, або у невеликих бусах, які для кремезних хлопців тіснуваті.

Військовий з позивним “Док” тестує салон автобуса. “Я якраз високий, і є проблема, що коли я сиджу, у мене коліна впираються в бильця. Тут при моєму зрості 1,85 мені сидіти дуже комфортно. Якщо, наприклад, ми їдемо на Львів, то дорога в нас займає близько 16-17 годин. Тут є місце для маленьких рюкзаків, а вже для баулів є великий багажний відсік. Це дуже зручно, тому що у нас не було цих відсіків і всі речі стояли просто в проході”, пояснює військовий.

“Тут 55 місць, є телевізор, автобус у гарному стані. Наші хлопці навчаються і у Великій Британії, у Німеччині, навчаються на танкістів, керувати БМП. У нас зараз два шкільних автобуса на 35 місць, вони більш жорсткі, більші за витратою палива. А з цим автобусом нам буде набагато краще і більш вигідно перевозити людей”, пояснює десантник.

У бригадах десантників не приховують: чекають наступу. “ДШВ завжди мотивовані. Нам треба йти в наступ. Бо наші підрозділи найбільш ефективні в наступі. Тому ми з нетерпінням чекаємо наш наступ щоб звільнити нашу територію. ДШВ заточені під те, щоб йти і штурмувати”, кажуть військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петро Порошенко закликав “членів G7 наслідувати приклад Великобританії” щодо надання військової допомоги Україні

“Там, де важко, там десант. Легендарні 95-ка та 25-ка, “єноти”. Ті, хто пройшли горнило війни ще з 2014-го, виконуючи найскладніші завдання. Тому їх до смерті боїться ворог, бо добре знає, що з ним буде. Був радий сьогодні вкотре потиснути руку кожному. Чому вкотре? Бо цих хлопців знаю давно, і бачимося не вперше”, поділився Порошенко враженнями від зустрічі з давніми друзями.

“На Донеччині важко, але наші тримаються. Це видно по їхньому бойовому духу, посмішках, бо куди без жартів на війні? А щоб підняти їхній моральний дух, привезли лазне-пральні комплекси та DAFи. 25-та стала першою десантною бригадою, яку повністю укомплектовали нашими лазнями”, відзвітував Порошенко.

“Працюємо далі до повної нашої перемоги”, пише п’ятий президент.

Лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News повідомив , що українці згуртовані навколо довгоочікуваного наступу ЗСУ. На запитання, як він оцінює результати європейського турне президента Зеленського, Порошенко відповів: “Кожен українець, від солдата до президента Зеленського, і я як п’ятий президент робимо максимум, щоб забезпечити наступальну операцію, яка має розпочатися найближчим часом. Ми не обговорюємо, коли це станеться, але ми чекаємо вже найближчими тижнями чи місяцями”.