Генштаб повідомив хороші новини з передової

Головна Сторінка » Генштаб повідомив хороші новини з передової

На фронті розпочалася 451-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках, повідомив уранці 20 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook

“За минулу добу відбулось понад 80 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, найгарячіші бої велися за Бахмут, Мар’їнку та в районах Авдіївки, Степового і Новомихайлівки. На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Іванівське та Біла Гора”, йдеться у повідомленні.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили понад 20 атак противника в районі міста Мар’їнка.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних ворожих угруповань не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контратаки ЗСУ не дали росіянам оточити Бахмут

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки Луганської області. На Лиманському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Новокалинового, Степоврго, Авдіївки та Первомайського, але успіху не мав. На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог здійснив понад 10 безуспішних наступальних дій в районі Новомихайлівки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися.

Авіація Сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, а також вісім разів вгатила по зенітно-ракетних комплексах ворога.

“Також наші воїни знищили три крилатих ракети “Калібр”, 18 іранських ударних дронів типу Shahed, чотири баражуючих боєприпаси “Ланцет” та 10 ворожих розвідувальних безпілотників різного типу”, звітує Генштаб.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління окупантів, сім районів зосередження озброєння та військової техніки ворога, два артилерійських підрозділи на вогневій позиції, шість станцій радіоелектронної боротьби росіян, а також склад боєприпасів та радіолокаційну станцію ЗРК С-300.

Сьогодні вночі російські терористи завдали по країні чергового авіаційного удару бойовими іранськими дронами. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється.

Минулої доби противник завдав шість ракетних та 62 авіаційних удари, а також здійснив 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Унаслідок обстрілу Кривого Рогу Дніпропетровської області, населених пунктів Степногірськ Запорізької області та Берислав і Зеленівка на Херсонщині, є загиблі та поранені цивільні, загинула дитина, знищено житлові приватні будинки, медичні установи та інша цивільна інфраструктура.