Гринкевича-молодшого привезли до суду

Головна Сторінка » Гринкевича-молодшого привезли до суду

Сьогодні Печерський районний суд міста Києва обиратиме запобіжний захід Роману Гринкевичу – фігуранту справи про оборудки на закупівлях Міністерства оборони.

Про це з посиланням на коментар Офісу генерального прокурора повідомила “Українська правда”.

Засідання з обрання запобіжного заходу заплановане на 19.30 у понеділок.

Сторона обвинувачення проситиме арешт з альтернативою 500 млн грн застави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соня Морозюк розірвала заручини з Гринкевичем

Сьогодні генпрокурор Андрій Костін повідомив, що Романа Гринкевича затримали в Одесі о 6:50. Він намагався виїхати за кордон, сказав Костін.

Підозрюваний виїхав до Одеси орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон.

Державне бюро розслідувань оголосило Романа Гринкевича у розшук минулого тижня. Він є сином арештованого бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Оновлено 19:45

Романа Гринкевича привезли до суду.

У грудні ДБР повідомило про затримання Ігоря Гринкевича. За словами правоохоронців, той пропонував співробітнику бюро $500 тис. хабаря. Хабар нібито мав посприяти поверненню майна, вилученого у підконтрольних бізнесмену компаній в ході розслідування раніше відкритого провадження.

Печерський районний суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю 429 млн 440 тис. грн застави.

Бюро повідомило, що майно родини і компаній львівського бізнесмена арештували. Злочинна організація завдала державному бюджету збитків на майже мільярд гривень, розповіли правоохоронці.

Міністерство оборони розірвало всі договори з компаніями, пов’язаними з Гринкевичем.