Скандального митрополита Павла “застукали” біля суду. “Дякував” прокурору і судді – відео

Головна Сторінка » Скандального митрополита Павла “застукали” біля суду. “Дякував” прокурору і судді – відео

Печерський районний суд міста Києва продовжив до 23 березня обов’язки по запобіжному заходу митрополиту Московського патріархату Павлу (Петру Лебедю).

Про це повідомили Hromadske.

Раніше Лебедя зобов’язали: з’являтися за першою вимогою до суду, не відлучатися з села Вороньків Київської області, носити електронний браслет та утриматися від спілкування зі свідками та потерпілими.

Журналіст Ян Доброносов опублікував відео, на якому митрополит ввечері понеділка сідає у машину біля будівлі суду.

Лебедя охороняли кілька чоловіків.

“Сьогодні дуже гарно поступили. Спасі господі і судью, і прокурора. Нехай господь укріпляє”, – заявив служитель Московського патріархату.

“У чому гарно? Розкажіть”, – перепитав журналіст.

“Я подякував прокурору, судді”, – відповів Лебідь. Тим часом невідомий чоловік прикривав його від зйомки журналіста шапкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрича відправили у СІЗО

Екснамісник Києво-Печерської Лаври, як і раніше, перебуватиме під домашнім арештом. Ще йому дозволили за потреби відвідувати лікарів, повідомив адвокат Лебедя Микита Чекман.

За його словами, 22 січня, у Печерському райсуді відбулося підготовче засідання. На ньому розглядали клопотання прокурора про продовження обов’язків, покладених на Лебедя.

Адвокат заявив, що суд “врахував позицію сторони захисту та стан здоров’я митрополита Павла, який значно погіршився та надав дозвіл безперешкодно відлучатися із села Вороньків для відвідування закладів охорони здоров’я”.

Підготовче засідання у справі митрополита мало відбутися наприкінці листопада 2023 року. Утім, тоді до Печерського райсуду не прийшли свідки і засідання перенесли на січень, повідомили “Суспільне”.

Торік у липні Служба безпеки України повідомила Павлу Лебедю про підозру за двома кримінальними статтями. Йдеться про порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань вчинене службовою особою повторно і виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Санкції статей передбачають до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У серпні Лебідь вийшов із слідчого ізолятора за 33,3 млн грн.