Дані про втрати Україні у війні невдовзі оприлюднять – ветеран

Головна Сторінка » Дані про втрати Україні у війні невдовзі оприлюднять – ветеран

Ймовірно, українська влада вже прийняла рішення розсекретити дані про втрати ЗСУ у війні з Росією.

Адже про необхідність такого кроку вже заговорили у парламентській монобільшості. Так нещодавню заяву лідера фракції “Слуга народу” Давида Арахамії щодо оприлюднення втрат прокоментував ветеран російсько-української війни майор запасу Олексій Гетьман. Про це він сказав в ефірі Rаdio NV.

“Хто не є монобільшістю, пропонували владі, президенту оприлюднювати втрати, які ми несемо на війні, щоб люди знали, що відбувається, щоб це сприяло мобілізації, як це парадоксально не звучить. Тоді на такі пропозиції була реакція Офісу президента, що це робити недоречно. Якщо зараз вже голова фракції “Слуга народу” почав про це говорити, ймовірно, таке рішення вже прийняте”, – сказав Гетьман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова ЗСУ розповіла про втрати на фронті

Він впевнений, що невдовзі цю інформацію оприлюднять.

“Влада хотіла б, щоб така пропозиція виходила не від опозиційних сил, а саме провладних. Тут не треба змагатися, хто перший, хто другий, нема в цьому сенсу. Але я впевнений, що незабаром ми цю інформацію побачимо”, – зазначив ветеран.

За його словами, ці дані повинні бути правдивими.

“Таку інформацію не можна давати перекрученою. Так можуть робити в Російській Федерації, а у нас так робити не можна, бо потім буде не зрозуміло, як виправляти ситуацію. Далі, коли в зведені нашого Генштабу ми будемо казати про втрати росіян, я впевнений, що ми маємо казати і про власні втрати. Це, може, не дуже приємно, але мені здається, це треба робити”, – наголосив Гетьман.

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія пропонував Володимиру Зеленському розкрити дані про втрати України на війні. За його словами, українські втрати “набагато менші” за 100 тис. військових.

Арахамія припускає, що усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже, що вони “не такі великі, як уявляють”.