Зеленський заявив про 30 мільйонів працюючих громадян. ЗМІ назвали кардинально іншу цифру

Головна Сторінка » Зеленський заявив про 30 мільйонів працюючих громадян. ЗМІ назвали кардинально іншу цифру

В Україні працюють 30 млн громадян.

Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD.

“У нас мільйонна армія. А 30 мільйонів людей працюють. Тому, коли ми говоримо про всіх людей, що в Україні, – вони захищають Європу і світ. Абсолютно. На своїх робочих місцях. У нас багато оборонних підприємств, де працюють люди, а також це вчителі, медики”, – заявив Зеленський.

Говорячи про тих, хто виїхав за кордон на початку повномасштабної російської агресії, а потім повернувся, президент сказав: “Хто повернувся, ми їм вдячні. Бо в Україні не тільки потрібно воювати, Україну потрібно і будувати”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар дорожчає п’ятий день поспіль – курс валют на 30 січня

Кількість зайнятих точно не може сягати 30 млн, повідомив сайт ZN.UA.

До повномасштабного вторгнення в Україні було 15,5 млн офіційно працюючих, ще близько 5-6 млн працювали у “тіні”, пишуть.

Мільйон, як зазначив президент – мобілізувались, близько дев’яти мільйонів, за даними Інституту демографії, перебувають за кордоном, з них щонайменше чотирьох мільйонів – люди працездатного віку.

Отже, навіть з урахуванням тіньової зайнятості наразі в Україні працюючих близько 15-15,5 млн, тобто вдвічі менше, ніж стверджує Зеленський.

“Звісно, він не демограф, але це базові дані, якими мав би володіти голова держави, тим паче, що це питання не важко було передбачити, готуючись до інтерв’ю”, – пишуть ZN.UA.

Цього місяця Зеленський заявив про створення Ради з підтримки підприємництва, до якої увійдуть представники бізнесу.

Згодом стало відомо, хто увійшов до консультативно-дорадчого органу при президентові.