Як почистити подушки без пральної машини: експерт із прибирання поділився трюком

Головна Сторінка » Як почистити подушки без пральної машини: експерт із прибирання поділився трюком

Зазвичай, щоб очистити подушки використовують прання.

Утім, експерт із прибирання розповів про дієвий метод, як прати подушки без пральної машини та швидко висушити. Про це пише Mirror.

Зокрема, більшість подушок можна почистити за допомогою харчової соди та оцту і це займає всього кілька хвилин. Достатньо почекати 30 хвилин, перш ніж подушки можна буде висушити та покласти назад на ліжко.

“Спочатку ви повинні зняти з подушок наволочки, а потім щедро посипати содою всю поверхню подушки, переконавшись, що обидві сторони покриті нею. Потім змішайте рівні частини білого оцту та води в пляшці з розпилювачем і розпиліть суміш на подушку”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко випрати велику ковдру чи покривало вдома – корисні поради

Потрібно почекати 30 хвилин, щоб інгредієнти “попрацювали над видаленням запахів”.

Щоб видалити харчову соду та будь-яке сміттяв із подушок, варто скористатися щіткою або пилососом із насадкою для оббивки. Якщо погода дозволяє, ви можете викласти подушки для висихання, оскільки, сонячне світло має природні дезінфікуючі властивості, які можуть допомогти усунути неприємні запахи.

Він пояснив, що синтетичні подушки слід прати кожні три-шість місяців, тоді як пухові та пір’яні подушки слід чистити кожні шість-12 місяців, і лише в хімічну чистку, коли вона потрібна.

Дотримання цих вказівок щодо чищення допомагає підтримувати гігієну та ефективність різних матеріалів для подушок.

Слайм – це популярна іграшка, яка за своєю структурою схожа на желе, через що його можна м’яти, рвати, різати, а також кидати об стіну.

При цьому іграшка не залишає слідів, проте можливі й неприємні винятки. Адже основними інгредієнтами для виготовлення слайму є клей ПВА і тетраборат натрію.

У разі потрапляння шматочків слайму на одяг є ризик його засихання та прилипання до тканини, однак існують перевірені способи видалити слайм з одягу.