Де штурмують окупанти: повідомили останні новини з фронту

Головна Сторінка » Де штурмують окупанти: повідомили останні новини з фронту

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

За добу відбулось 105 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб у зведенні.

Ворог завдав сім ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Підрозділи ракетних військ атакували один район зосередження особового складу, два пункти управління та два склади боєприпасів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулись на кількох напрямках: карти війни ISW

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах. Від артилерійських та мінометних обстрілів ворога постраждали понад 25 населених пунктів.

Куп’янський напрямок

Наші захисники відбили вісім атак біля Синьківки Харківської області. Там ворог намагався прорвати оборону наших військ. Був авіаційний удар у районі населеного пункту Степова Новоселівка Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Українські війська відбили 15 атак біля Білогорівки Луганської області та Ямполівки, Тернів, Торського, Григорівки Донецької області. Окупанти там за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. З артилерії та мінометів обстріляли близько 15 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили вісім атак у районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області. Ворог там безуспішно намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 24 атаки у районі Новобахмутівки, Авдіївки та ще 14 неподалік Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. Авіаудар ворога був у районі Ласточкиного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

Мар’їнський напрямок

Сили оборони стримують ворога біля Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Росіяни там 24 рази безуспішно намагалися покращити тактичне положення. З артилерії та мінометів обстріляли Красногорівку, Побєду, Новомихайлівку та Катеринівку.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі Старомайорського Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили дві атаки поблизу Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів зазнали 20 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби було дві безуспішні спроби штурму позицій наших військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Херсон та Очаків Миколаївської області.

Оприлюднили втрати окупантів в Україні за місяць. У січні ЗСУ знищили ще 26 220 російських загарбників та 3 584 одиниці техніки ворога, повідомив 1 лютого у Telegram перший заступник міністра оборони України генерал Олександр Павлюк.