Шольц заявив, що Путін може не розраховувати на припинення допомоги Україні

Головна Сторінка » Шольц заявив, що Путін може не розраховувати на припинення допомоги Україні

Європа збільшує свій внесок у підтримку України.

Володимир Путін не повинен розраховувати на те, що допомога Україні припиниться, заявив журналістам канцлер ФРН Олаф Шольц перед початком переговорів з президентом США Джо Байденом, передає Укрінформ.

“Це меседж, які зараз украй потрібен… Війна може закінчитися будь-якої миті, але не так, як це собі уявляє російський президент, – що Україна капітулює”, – заявив канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США знайшли новий спосіб озброїти Україну. В РФ уже обурені

Шольц зазначив, що говоритиме з лідером США про необхідність збільшення внесків у забезпечення захисту України, зокрема, йдеться про поставки техніки та боєприпасів.

“Зрозуміло, що Європа може зробити великий внесок, Німеччина однозначно робить великий внесок, але без участі Сполучених Штатів Америки ситуація для України була би дуже-дуже важкою. Ми хочемо і будемо разом робити так, щоби цього не сталося”, – заявив Шольц.

Він наголосив на необхідності посилювати трансатлантичне партнерство для забезпечення миру та безпеки у світі.

Чергове засідання “Рамштайн” пройде 14 лютого в Брюсселі. Його очолить глава Пентагону Ллойд Остін.

Представники Міністерства оборони США приєднаються до міністрів оборони та високопосадовців майже 50 країн, щоб обговорити повномасштабну війну в Україні проти РФ та підтримку з боку міжнародного співтовариства.