Ворог атакував Київ гіперзвуковою ракетою “Циркон”

Головна Сторінка » Ворог атакував Київ гіперзвуковою ракетою “Циркон”

Російські окупаційні війська під час ракетної атаки на Київ 7 лютого застосували гіперзвукову ракету 3М22 “Циркон”.

Про це з посиланням на висновок Київського науково-дослідного інституту судових експертиз повідомила міська військова адміністрація.

Директор інституту Олександр Рувін опублікувала відео з уламками російської ракети.

“Про це свідчить маркування на частинах та уламках, ідентифікація вузлів і деталей, особливості відповідного типу зброї”, – сказав експерт.

3М22 Циркон – протикорабельна гіперзвукова крилата ракета.

Ворог заявляв про характеристики цієї ракети: дальність – 600-1500 км, швидкість до 8-9 Мах, маса бойової частини близько 300-400 кг, довжина 8-10 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни почали використовувати системи Starlink – Стерненко

“Загалом у російських ракетах є деталі, які можуть застосовуватися одразу в кількох типах виробів, інші – вузли лише для конкретних зразків. У цьому випадку бачимо елементи, які характерні саме для ракети типу 3М22 “Циркон”. Специфічні маркування мають частини та уламки реактивного двигуна та рульових механізмів”, – розповів Рувін.

Маркування на уламках ракети вказують на дату виробництва її складових компонентів. 2023-2024 роки. Це означає, що ракета була зібрана нещодавно, сказав експерт.

7 лютого росіяни випустили крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 з бомбардувальників Ту-95МС з території Російської Федерації. Протиповітряна оборона збила над Києвом і в районі столиці близько 20 ракет. У столиці були пошкоджені електромережі.

Через російську ракетну атаку у Києві загинули четверо людей, 19 отримали травми.