“Результат є” – Зеленський висловився про позицію Макрона

Головна Сторінка » “Результат є” – Зеленський висловився про позицію Макрона

Президент Франції Еммануель Макрон зрозумів, що російський диктатор Володимир Путін обдурив його, коли пообіцяв, що повномасштабного вторгнення не буде.

Тому Макрон останнім часом все частіше заявляє, що Росія повинна пограти у війні, зазначив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Le Monde.

“Дійсно, це зайняло певний час, але результат є”, – сказав Зеленський.

Президент Франції також розуміє, що, захищаючи Україну, він захищає Європу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон сказав – Макрон зробив

Поки Україна тримається, французька армія може залишатися вдома, вказав Зеленський. Терміни навчання ЗСУ можна буде скоротити за умови, якщо вони відбуватимуться безпосередньо в Україні.

Зеленський планує обговорити з Макроном спільне виробництво французьких САУ “Цезар” і німецьких танків “Леопард”.

“Коли ми отримували цю техніку, особовий склад виїжджав за кордон на навчання, а потім повертався, щоб адаптуватися до українських умов. Але коли ці машини потрапляли в інцидент, їх доводилося відправляти назад до Європи, а це ще один довгий процес.То чому б не подумати про те, щоб привезти технічний персонал в Україну, а ліцензія залишилася б в Україні? Таке спільне виробництво було б в інтересах обох країн”, – пояснив президент України.

26 лютого Емманюель Макрон зібрав у Парижі саміт лідерів. Президент Франції допустив відправку до України західних військ.

У лютому президент України Володимир Зеленський підписав із Макроном двосторонню угоду про гарантії безпеки для України.