Голова регулятора розповіла про “Труху”, Тік-Ток і зареєстровані Telegram-канали

Головна Сторінка » Голова регулятора розповіла про “Труху”, Тік-Ток і зареєстровані Telegram-канали

За час дії закону “Про медіа” Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зареєструвала 231 онлайн-медіа.

Про це сказала голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк в інтерв’ю NV.

Зареєстрували 183 веб-сайти, 11 сторінок у Facebook, 10 Telegram-каналів, 16 YouTube-каналів, сім сторінок в Instagram, три у Тік-Ток, по одному з Viber, WhatsApp і мережі Х. Це дані станом на 1 квітня 2024 року.

“Вони зареєструвалися як медіа – фактично, офіційно є журналістами. Ті, хто отримали реєстрацію, можуть мати акредитацію, cкажімо, якщо їм захочеться прийти на якусь прес-конференцію. Їм не скажуть: “Хто ти такий, вийдіть геть” – заявила Герасим’юк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко на мотоциклі підняв цунамі мемів

Герасим’юк розповіла, що пропозиція реєстрації як медіа також надходила Telegram-каналу “Труха”, проте відповідну заяву до Нацради він не подав.

Голова Нацради заявила, що спілкувалася з представником “Трухи” і запропонувала їм подати документи на реєстрацію каналу як медіа.

“Коли я вперше минулого літа сказала, що з Telegram є проблеми через поширення дискримінаційних повідомлень, там (у Telegram) піднявся крик. Мене почали ображати у кращих традиціях чорного піару. “Труха” тоді звернулася по коментар і пообіцяла не перекрутити мої слова. Принагідно спитала їх: “А чому б вам не зареєструватися?”. Журналіст пообіцяв, що поговорить зі своїм власником. Але поки ми не отримали ніяких заяв. Можливо, ще прийдуть”, – сказала Герасим’юк.

Торік ЗМІ повідомляли, що у засновників Telegram-каналу “Труха Украина” є зв’язок з приятелем сина колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Telegram-канал створили у листопаді 2019 року.

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо регулювання діяльності Telegram.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони опублікував список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди.