В Міноборони сказали, скільки військових повертається в стрій після реабілітації

Головна Сторінка » В Міноборони сказали, скільки військових повертається в стрій після реабілітації

Після проходження реабілітації понад 75% поранених військовослужбовців, які мають поранення різного ступеня тяжкості, повертаються в стрій.

В Украні дуже високий відсоток якісної реабілітації. Про це на брифінгу на полях першого щорічного міжнародного Конгресу з військової медицини та ментального здоров’я “Воїн: життя, здоров’я, боєздатність” розповіла заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У нас дуже високий відсоток якісної реабілітації, повернення в стрій. Це відзначають і західні партнери, ті країни, які ніколи не мали такого досвіду, такої війни, як у нас. Це понад 75% поранених. Вони після поранення різного ступеня тяжкості”, – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб доповів про ситуацію на фронті: ключове зі зведення

Калмикова також зауважила, що на сьогодні майже в кожному закладі охорони здоров’я є мультидиспліціональні команди і є реабілітація.

“Як тільки починається лікування, одразу починається реабілітація. Це не те, що відбувається потім. І реабілітація зараз впроваджена в усіх закладах як у цивільних, так і у військових”, – пояснила заступниця міністра.

Запити війська можуть змінюватися. Це залежить від ситуації на фронті та того, яку саме зброю надсилають партнери.

Із 4,6 млн українців, які оновили свої дані, у військо насамперед мобілізують тих, чиї спеціальності найпотрібніші зараз у Силах оборони, розповів речник Міноборони Дмитро Лазуткін у інтерв’ю NV.