Укрпошта випустила марку із зображенням Фаріон, але є нюанс

Головна Сторінка » Укрпошта випустила марку із зображенням Фаріон, але є нюанс

Укрпошта випустила спеціальну марку із зображенням екс-нардепки Ірини Фаріон, яку минулого тижня застрелили у Львові.

Однак у вільний продаж марка не надійде. Про випуск марки у соцмережах повідомив депутат Львівської міської ради Андріян Гутник.

“Укрпошта на 9 день після вбивства Ірини Фаріон випустила марку на честь Великої Українки!” – написав він у Facebook, опублікувавши фото конверту з такою маркою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “З Фаріон я нічого не робив” – 18-річний підозрюваний заявив на суді, що не вбивав – відео

Цей факт здивував і обурив частину користувачів. Вони нагадали, що Фаріон мала неоднозначну репутацію, зокрема через свої висловлювання щодо захисників України.

Після цього прес-служба Укрпошти була змушена опублікувати заяву, в якій зауважила, що марка з Іриною Фаріон не є офіційною.

“Повідомляємо, що марка, випущена в пам’ять про Ірину Фаріон, не є офіційною, а виготовлена на замовлення близьких у межах проєкту “Власна марка”. Нагадуємо, що ця послуга передбачає друк марок, конвертів та листівок за дизайном замовника”, – пояснили в компанії.

19 липня, близько 19:30, невідомий вистрілив у Ірину Фаріон неподалік її дому у Львові, після чого втік. Мовознавицю госпіталізували з вогнепальним пораненням голови, вона померла у лікарні.

Тисячі людей прийшли попрощатися з Іриною Фаріон у Львові.