В МВС розповіли про роботу військової комендатури на Курщині

Головна Сторінка » В МВС розповіли про роботу військової комендатури на Курщині

Військова комендатура повністю забезпечує життєдіяльність на контрольованих Україною територіях Курської області РФ.

Місцеві жителі отримують гуманітарну допомогу та ліки згідно з Женевськими конвенціями, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ.

Таким чином показується, що Україна – це відповідальна держава, яка дотримується підписаних нею конвенцій, додав він.

“Ми не окуповували ці території, не встановлювали ніякої влади. Там діє військова комендатура, і ті люди, які там позалишалися, отримують від військових гуманітарку і ліки. Це прописано у Женевських конвенціях. Це не бажання показатися добрими, це питання відповідальності держави”, – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синьо-жовтий прапор і “Путін – х**ло” на паркані: ЗСУ показали відео з Суджі на Курщині

Військові повідомляють запит – і їм передають все необхідне для місцевих жителів через поліцію та Державну службу з надзвичайних ситуацій, пояснив Клименко.

90% жителів на підконтрольних Україні територіях Курщини – це люди віком 60+ років, також є онкохворі та хворі на цукровий діабет.

“І ми не маємо права їх залишити там помирати. Тому відбувається така робота. Військова комендатура забезпечує повністю життєдіяльність тих регіонів, де наші війська проводять оборонну операцію”, – зауважив Клименко.

15 серпня у Курській області створили військову комендатуру, її очолив генерал Едуард Москальов.

Станом на вечір 20 серпня, українська армія контролює 1263 кв. км території у Курській області РФ – 93 населені пункти, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Російські окупанти ведуть маневрену оборону, намагаються не допустити подальшого просування українських військ вглиб території РФ. Загарбники нарощують угруповання й переміщують війська з інших напрямків, розповів він.