Розкопали центральну площу давнього міста

Головна Сторінка » Розкопали центральну площу давнього міста

Стародавню міську площу знайшли археологи під час розкопок у місті Айгай у Туреччині.

Цій агорі близько 2 200 років й вона колись була центром поселення, пише Arkeonews.

Айгай є одним із 12 еолійських міст заснованих у Західній Анатолії близько 700 року до нашої ери. Поселення було важливим центром торгівлі в елліністичний період.

Серед важливих знахідок вчені відзначили рельєфи з бичачими головами та написи, присвячені богу Аполлону на колонах, що оточують площу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квартал вікінгів та маяк: що знайшли археологи у Стамбулі

Керівник розкопок професор Юсуф Сезгін з Університету Маніси Целал Баяр розповів, що на цій території зосереджувалося громадське життя міста. Там були колонні портики, відомих як стоя, які були центральним місцем для повсякденної діяльності в Айгай.

Рельєфи з бичачими головами, що були знайдені під дахами стой, є рідкісними для античного світу. Ймовірно вони, мають зв’язок з богом Аполлоном, про що свідчать розташовані поруч напису. Архітектурний стиль цих стой вказує на те, що вони могли використовуватися для релігійних жертвоприношень або ритуалів.

В античному місті Кібіров на території сучасної Туреччини археологи виявили 30 могил. Розкопки проводили в руїнах великого храмового комплексу. Могили виявили під базилікою. Це вказує на те, що поховання належали представникам еліти.