Ексміліціонер передавав окупантам локації ЗСУ

Головна Сторінка » Ексміліціонер передавав окупантам локації ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала на Донеччині ще одного інформатора ФСБ.

Зловмисник передавав окупантам локації українських військ, які обороняють Торецьк, повідомила 4 вересня пресслужба СБУ.

“СБУ затримала колишнього міліціонера, який допомагав рашистам атакувати Торецьк. Ворожим поплічником є колишній співробітник місцевого підрозділу розформованої міліції, який чекав на захоплення громади. Щоб допомогти рашистам прорватися до міста, фігурант обходив населений пункт, де приховано фіксував розташування опорних пунктів та укріпрайонів ЗСУ”, – сказано в повідомленні.

Також він намагався встановити координати штабів та бойових позицій української артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів на Торецькому напрямку.

Отриману інформацію фігурант пересилав у Телеграм-бот, який адміністрували представники ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісник-зрадник стежив за блокпостами ЗСУ

Також інформатор передавав відомості своєму давньому знайомому – співробітнику “народної міліції” так званої ДНР, який працює на російську спецслужбу.

Служба безпеки затримала зловмисника під час контрдиверсійних заходів у фронтовому місті. У нього вилучили мобільний телефон, який фігурант використовував для комунікації з окупантами.

На підставі отриманих доказів затриманому повідомили про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування. Фігуранту загрожує до 12 років тюрми.

Служба безпеки нейтралізувала у Херсоні агентурну групу ФСБ. У результаті спецоперації в місті затримано трьох учасників ворожого осередку, які діяли окремо один від одного, але “замикалися” на єдиного куратора з РФ, повідомила 16 серпня пресслужба СБУ.