Як легко позбутись вологи в погребі: хитрість, яка збереже усі продукти до весни

Головна Сторінка » Як легко позбутись вологи в погребі: хитрість, яка збереже усі продукти до весни

Висока вологість у погребі може стати справжньою проблемою, спричиняючи появу плісняви, неприємного запаху та пошкодження продуктів.

Якщо не вжити заходів вчасно, це може вплинути на збереження врожаю і навіть призвести до руйнування конструкцій. Є кілька ефективних способів, які допоможуть позбутися зайвої вологи та підтримати ідеальний мікроклімат у вашому погребі.

Правильно облаштований погріб має мати хорошу вентиляцію, щоб уникнути накопичення вологи. Багато досвідчених дачників запевняють, що можна вирішити цю проблему без капітального ремонту.

Як захистити погріб від вологи

Конденсат і висока вологість небезпечні не тільки для врожаю. У теплому і вологому середовищі швидко розмножуються грибки та бактерії, що може бути небезпечним для здоров’я. Крім того, не всі овочі добре зберігаються в таких умовах.

Ось простий спосіб вирішення проблеми:

Вам знадобиться ящик без отворів або відро, а також запас негашеного вапна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залишаться соковитими до весни: коли викопувати буряк та моркву

Залежно від розміру погреба може знадобитися один або кілька таких контейнерів.

Негашене вапно активно вбирає вологу, що утворюється в приміщенні. Разом із зайвою вологістю зникне і неприємний запах. Саме вапно не виділяє різких запахів, тому можна не хвилюватися про збереження якості врожаю.

Щоб картопля збереглася до весни і не проросла, важливо створити для неї правильні умови.

Температура, вологість та вентиляція відіграють ключову роль у збереженні її свіжості. Але є одна хитрість, про яку мало хто знає.