Сьогодні понад 100 боєзіткнень. Російська авіація рівняє із землею села і міста на Курщині – Генштаб

Головна Сторінка » Сьогодні понад 100 боєзіткнень. Російська авіація рівняє із землею села і міста на Курщині – Генштаб

Сили оборони України стримують наступ російських окупантів.

Російські терористи продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Також триває операція в Курській області. Російська авіація продовжує там рівняти з землею села і міста. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку доби російські літаки завдали 12 ударів шістнадцятьма керованими авіабомбами по Курській області.

На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 103, пише Генштаб.

“Найгарячіше зараз на Курахівському і Покровському напрямках. Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника в глиб української території”, – повідомляють.

На Курахівському напрямку ворожа армія атакували 26 разів у бік населених пунктів Цукурине, Українськ, Георгіївка, Дальнє і Костянтинівка. Українські воїни вже відбили 23 атаки.

На Покровському напрямку російські окупанти за підтримки авіації здійснили 24 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Михайлівки і Красного Яру. Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 21 атаку, тривають три боєзіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розбили на Курщині російських “ведевешників” – відео

Сьогодні від вогню ворожої артилерії і мінометів на Харківщині, Чернігівщині та Сумщині постраждали, зокрема, громади населених пунктів Миколаївка, Велика Писарівка, Бояро-Лежачі, Тимофіївка, Малушине, Угроїди, Павлівка, Тимоновичі та Чайкіне.

Російські терористи завдали авіаударів КАБами по районах Графського, Бондарівщини, Малушиного, Соснівки, Іскрівщини, Ободів і Костянтинівки.

На Харківському напрямку ворог за підтримки авіації намагається штурмувати позиції наших підрозділів у районі Вовчанська.

На Куп’янському – російські окупанти дев’ять разів атакували у районах Синьківки, Кругляківки і Стельмахівки. Тривають два боєзіткнення. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат.

На Лиманському напрямку російські окупанти здійснили сім атак на позиції українців поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Невського і Макіївки. Тривають два боєзіткнення.

На Сіверському напрямку українські воїни відбили ворожий штурм, триває одне боєзіткнення.

На Краматорському – Сили оборони відбили три атаки окупантів поблизу Часового Яру і Ступочок. Ворожа авіація завдала ударів КАБАми і некерованими авіаракетами по Часовому Яру і Дружківці.

На Торецькому напрямку ворог сім разів намагався вклинитися у нашу оборону у районах населених пунктів Дачне, Щербинівка, Неліпівка і Нью-Йорка. Окупанти вдарили КАБами по Щербинівці та Іванопіллю.

Доповнюється.