Залишиться смачною та соковитою: як зберігати кукурудзу взимку

Головна Сторінка » Залишиться смачною та соковитою: як зберігати кукурудзу взимку

Кукурудзу взимку найкраще зберігати в качанах. Це дозволить зберегти зерна смачними та соковитими.

Але для такого методу зберігання потрібно значно більше місця, особливо, якщо врожай великий, пише Gazeta.ua.

Загалом сорти кукурудзи можуть бути харчовими або кормовими. Харчові сорти мають недовгі округлі плоди світло-бежевого кольору. Такі зерна солодкі й смачні, їхня консистенція м’якша та соковитіша.

Кормова кукурудза має великі довгі качани із зернами яскраво-жовтого або помаранчевого кольору. Ці сорти ближчі до своїм диких предків. Зерна такої кукурудзи більш тверді і м’ясисті, з жорсткою оболонкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Принесе користь: чому бадилля від помідорів не варто викидати

Качани харчової кукурудзи зберігають в охолодженому вигляді не більше 20 днів при температурі близько 0°C. При підвищенні температури до +10°C зерна втрачають більше 1,5% цукрів за добу.. А при температурі +25°C…+30°C до половини цукру на добу. Вже через два дні така кукурудза стане непридатною для вживання.

Кормові сорти кукурудзи зберігаються довше та краще. Якщо вони якісно підготовлені, відсортовані, знезаражені і охолоджені, то можуть зберігатися у спеціальних складах кілька місяців.

Кукурудзу на зиму також можна висушити. Качани, призначені для сушіння, перебирають. Видаляють зіпсовані, пом’яті, з ознаками гниття. Все листя при такому способі зберігання не прибирають, потрібно тільки відкрити зерна.

Підготовлені качани потрібно розвісити у сухому темному приміщенні. Качани розміщують по одному або попарно. Можна також сплести їх по кілька штук.

Зазвичай часник зберігають в погребах, але якщо його немає, зберегти часник свіжим на всю зиму може бути складним завданням.

Щоб часник взимку не висох, важливо насамперед правильно підготувати його до зберігання.