Повідомили ймовірну причину катастрофи українського F-16

Головна Сторінка » Повідомили ймовірну причину катастрофи українського F-16

Український літак F-16, яким керував льотчик Олексій “Moonfish” Месь, імовірно, зазнав катастрофи через влучання уламків збитої російської ракети.

В такий спосіб Україна вже втрачала чотири винищувачі – два МіГ-29 і два Су, пише портал Breaking Defense із посиланням на джерела в Україні.

Ці уламки могли пошкодити двигун та інші частини літака, внаслідок чого той розпався на частини. Пілот, імовірно, загинув до того, як зміг катапультуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель пілота “Мунфіша”: результати розслідування оголосять найближчим часом – головком ЗСУ

Винищувач мав збивати російські ракети й безпілотники у взаємодії з іншими F-16, системами Patriot та іншими наземними батареями протиповітряної оборони.

“Один зі сценаріїв подальшого розвитку подій, який обговорюють в українському оборонному товаристві, – це те, що F-16 випадково пролетів через хмару уламків після успішного перехоплення та знищення однієї з російських ракет”, – пише портал.

29 серпня Повітряне командування “Захід” Повітряних сил ЗСУ повідомило, що 26 серпня, захищаючи Україну, загинув льотчик Олексій Месь.

Згодом Генеральний штаб ЗСУ заявив, що під час відбиття російського ракетного удару, під час заходу на наступну ціль з одним із літаків F-16 було втрачено звʼязок. Літак зазнав катастрофи, а льотчик загинув.