Жителі села на Курщині пожалілися Путіну на мародерство російських солдат

Головна Сторінка » Жителі села на Курщині пожалілися Путіну на мародерство російських солдат

Жителі селища Коренево, що на Курщині, написали звернення до диктатора Володимира Путіна з вимогою захистити їх від мародерів.

Контроль над селищем мають російські військові, українці туди навіть не заходили, підкреслюється в зверненні жителів, яке показав Telegram-канал “Досье Шпиона”, який має інформацію від спецслужб країни-агресора.

“У смт Коренево не було військових ЗСУ жодного дня, але всі магазини, автозаправки, аптеки, вцілілі житлові будинки розкриті та пограбовані”, – йдеться в зверненні.

Росіяни пишуть, що вони перебувають в жаху від дій російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Повне забезпечення”: загарбники звозять до окупованого Маріуполя біженців з Курщини

У своєму зверненні мешканці перераховують задокументовані факти масового мародерства, розбою, насильства над місцевими жителями, крадіжок автомобілів і навіть розстрілів собак.

“Були й такі факти, коли деякі жителі, потрапивши до рідного дому та заставши там людей у ​​військовій формі за пограбуванням, не могли ніяк захиститися та припинити злочин. Їх під дулом автоматів просто виставили із власного будинку”, – скаржаться росіяни.

Місцеві мешканці також звертають увагу на відсутність реакції військової поліції на скоєні злочини.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українські війська узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області і просуваються. Йдеться про 1294 кв. км території.

Україна зупинила просування російських військ у Курській області. Російська армія намагалася атакувати з флангів, але була зупинена.