Росіяни провалюють атаки на низці напрямків. Курська операція триває – Генштаб

Головна Сторінка » Росіяни провалюють атаки на низці напрямків. Курська операція триває – Генштаб

Сили оборони України відбивають атаки російських окупаційних військ на низці напрямків.

Триває операція у Курській області. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

З початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 81.

“Сили оборони України стримують наступ російських окупантів. Терористи продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення просування противника в глиб української території”, – пише Генштаб.

На Харківському напрямку ворог намагається штурмувати позиції наших підрозділів у районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку російські окупанти п’ять разів атакували Сили оборони у районах Синьківки, Степової, Новоселівки, Лозової та Стельмахівки. Триває боєзіткнення. По Куп’янську і Ківшарівці ворожа авіація завдала ударів п’ятьма керованими авіабомбами.

Російські терористи обстріляли з артилерії і мінометів Харківську, Чернігівську і Сумську області. Росіяни завдали авіаударів КАБами по районах Гиріного, Перемоги, Новенького, Яструбиного і Шалигиного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб озвучив офіційну інформацію про удари по російських складах

На Лиманському напрямку російські окупанти здійснили 14 атак на позиції українців поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Невського, Торського, Новосадового і Тернів. 13 боїв завершилися, один – триває. Українські воїни стійко тримають оборону і завдають ворогу втрат.

На Сіверському напрямку одне боєзіткнення завершено без успіху для ворога, пише Генштаб.

На Краматорському – від початку доби підрозділи Сил оборони відбивали сім атак російських окупантів поблизу Калинівки, Майського та Андріївки. Тривають три ворожі штурми. Авіація окупантів завдала ударів КАБами і некерованими авіаракетами по Часовому Яру, Іванівському, Предтечиному і Ступочках.

На Торецькому напрямку агресор вісім разів намагався вклинитися в нашу оборону у районах Торецька, Щербинівки і Неліпівки. Ворог активно застосовує авіацію.

Росіяни завдали ударів КАБами по Торецьку, Білій Горі, Олександро-Калиновому, по Дружбі і Дачному ворог вдарив некерованими авіаційними ракетами.

На Покровському напрямку російські окупанти здійснили 12 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Воздвиженки, Новоторецька, Новогродівки, Селідового, Маринівки і Михайлівки. Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 10 атак, тривають два боєзіткнення.

На Курахівському напрямку ворожа армія атакувала 13 разів у бік Цукуриного, Гірника, Желанного Першого, Георгіївки, Катеринівки і Костянтинівки. Сім спроб окупантів просунутися вже відбито.

На Времівському напрямку – чотири ворожі атаки неподалік Катеринівки і Вугледара, триває один бій.

На Гуляйпільському напрямку росіяни провалили атаку у районі Гуляйполя.

На Оріхівському – окупанти чотири рази штурмували позиції Сил оборони поблизу Роботиного, Новоандріївки та Новоданилівки. Триває одне боєзіткнення.

“Триває операція у Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. Від початку доби російські літаки завдали 12 ударів двадцятьма КАБами по власній території”, – пише Генштаб.

Вчора на лінії фронту було 217 бойових зіткнень. Найбільше російських штурмів було на Курахівському і Покровському напрямках.

За 940 днів втрати російських окупаційних військ становили 640 920 осіб, 17 170 броньовані машини, 8746 танків, 369 літаків, 328 гелікоптерів, 28 кораблів/катерів, підводний човен.