Умєров розповів про допомогу від партнерів

Головна Сторінка » Умєров розповів про допомогу від партнерів

Україна щомісяця збирає понад 50 партнерів, які дають коммітменти (обіцянки якось допомогти у майбутньому – Gazeta.ua) у різних питаннях.

Міністр оборони Рустем Умєров сказав про це в ефірі телемарафону. Він відповідав на питання, чи вже вирішено і знято питання щодо снарядів, передає Gazeta.ua.

“Ми вдячні партнерам і міністру оборони США за те, що він лідирує у цьому процесі. Ми щомісячно збираємо 50+ партнерів, які дають нам коммітменти у одиницях різних типів, видів озброєння, у грошах, в інвестуванні. Це у нас постійний процес. Додатково ще створили вісім коаліцій спроможностей. Тобто, ППО, ПРО, артилерія, морські компоненти і так далі. У цьому плані ще додатково додаються деякі країни, які хочуть залучитися”, – сказав Умєров.

Міноборони України щотижня проводять розмову з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Щодня відбуваються розмови і обмін документами з європейським командуванням.

“У цьому плані величезна кількість – 80-90+ відсотків міжнародної військової допомоги йде від партнерів. Вона йде у дуже великій кількості, але може іноді затримуватися. І питання – у затримуванні. Іноді у когось починаються внутрішні політичні процеси, іноді починаються парламентські слухання тощо”, – пояснив міністр.

Умєров поінформував, що у цьому плані Рамштайн є головним майданчиком щодо міжнародної військової допомоги Україні. “Він йде, і ми хотіли б, щоб він йшов вчасно”, – пояснив глава Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров розповів про українську ракетну програму

Вартість війни для України становить величезну цифру.

“І у цієї цифри наша головна мета була – щоб ми виробляли озброєння тут, в Україні. Ми локалізували, ми зменшили імпорт, зі своєї сторони, на минулий рік. Ми виявили, що ця спроможність може сягати на цей рік 20 мільярдів доларів, з яких ми інвестували 7-8 мільярдів, і з яких з партнерів ми домовилися, що вони почали інвестувати – наприклад, як з Данією”, – заявив міністр.

Україні потрібна довіра міжнародних партнерів. Якщо у країну будуть інвестувати, це дасть поштовх для всіх партнерів.

“І ми це зробили. І зараз вже маємо десь 3-5 мільярдів доларів у коммітментах, які вони будуть вкладати в український ринок”, – підсумував Умєров.

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова – Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка і планує масштабні кадрові “чистки”.