Як відбити м’ясо без молотка: шість підручних засобів, які є в кожного під рукою

Головна Сторінка » Як відбити м’ясо без молотка: шість підручних засобів, які є в кожного під рукою

Коли на кухні немає молотка для відбивання м’яса, це не привід відмовлятися від приготування улюблених страв.

Є кілька простих предметів, які можна використати, щоб швидко й ефективно замінити молоток. Вони збережуть текстуру м’яса і смакові якості.

Кухонний ніж

Відбити м’ясо можна за допомогою кухонного ножа. Навіть професійні кухарі часом таким способом відбивають його. Треба взяти найбільший ніж, бажано широкий і довгий та відбивайте не гострим боком, а тупим. Стукайте по м’ясу з різних сторін, а тоді переверніть й зробіть те саме.

Скляна пляшка

Шматочки м’яса треба відбивати скляною шийкою пляшки. Від цього способу м’ясо буде ніжним та м’яким.

Качалка

Господині її використовують для того, щоб розкачати тісто, однак вона виручить в тих ситуаціях, коли не буде молотка. Її вага допоможе відбити м’ясо до потрібної товщини.

Каструля

Візьміть невеличку каструлю та за допомогою дна відбийте м’ясо. Ручки кухонного інвентаря допоможуть вам це з легкістю зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість кухонних девайсів, якими користуємось неправильно

Стакан

Пошукайте вдома стакан з товстого скла, який зможе чудово замінити молоток. Просто відбивайте його дном склянки.

Каміння

Цей метод допоможе вам на природі, коли потрібно відбити м’ясо. Просто візьміть гладкий великий камінь, помийте та обгорніть кількома шарами харчової плівки. Після цього відбивайте до того часу, поки м’ясо не стане тонким.

У кожної господині є на кухні кулінарний пензлик з силікону, який є незамінним при змазуванні випічки та за потреби – пергаменту.

Ці пензлики є гарної якості і не дуже. Дешеві доволі незручні під час змащення випічки. Збите яйце чи олія розподіляється нерівномірно і доводиться промащувати по кілька разів по тому місцю. Є простий лайфхак, як позбутись такої незручності.