У семи областях України зафіксовано 18 масштабних пожеж

Головна Сторінка » У семи областях України зафіксовано 18 масштабних пожеж

Надзвичайники продовжують гасити 18 масштабних пожеж у семи областях України.

Про це на брифінгу поінформував пресофіцер Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, розповідає Gazeta.ua.

“В Україні наразі триває гасіння 18 масштабних пожеж. Зокрема це – пожежі у екосистемах, це і відкриті території, суха трава, чагарники, сухостій, торфяні пожежі, які дуже важко і довго ліквідовуються. І також це – лісові пожежі, здебільшого – лісова підстилка. Усе це горить на площі понад 1300 га”, – сказав пресофіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуювали людей: на Полтавщині гасять масштабну лісову пожежу

Для ліквідації пожеж у цих областях сконцентровано понад 1300 вогнеборців ДСНС і працює понад 300 одиниць техніки рятувальної служби, додав він.

На Полтавщині триває гасіння п’яти пожеж, загальна площа яких становить 28 га. На Донеччині зараз триває одна пожежа на загальній площі 800 га. На Київщині тривають три пожежі на загальній площі понад 13 га. У Рівненській області було зафіксовано три пожежі на загальній площі 75 га. У Сумській області було зафіксовано дві пожежі на загальній площі 20 га. На Харківщині було зафіксовано дві пожежі на загальній площі 190 га. У Чернігівській області було зафіксовано дві пожежі на загальній площі понад 190 га.

“Одним із факторів ускладнення гасіння пожеж є безводні ділянки. Другий фактор – це замінування територій, особливо це стосується прифронтових ділянок або деокупованих територій. Третє – це обстріли наших рятувальників”, – зазначив Олександр Хорунжий.

Всього з початку цього року зафіксовано понад 46 тисяч пожеж в екосистемах України. Кількість пожеж збільшилася у понад два рази. Із зафіксованої цього року кількості пожеж 4800 виникли саме внаслідок бойових дій.

Пресофіцер Хоружний закликав людей дотримуватися правил пожежної безпеки і у жодному разі при таких погодних умовах не випалювати суху траву.

Понад 350 рятувальників та майже 70 одиниць техніки залучено для ліквідації пожеж.

Наразі відомо про евакуацію 53 мешканців сіл Пудлівка, Дубина, Маньківка та Собківка. Інформація щодо пошкоджених домоволодінь та споруд уточнюється.