У Києві встановили Всеукраїнський рекорд обіймів: як все було

Головна Сторінка » У Києві встановили Всеукраїнський рекорд обіймів: як все було

У Києві відбувся перший Всеукраїнський фестиваль ветеранської культури “Коло ветеранів”. Під час нього встановили національний рекорд України.

Ідея рекорду співзвучна місії заходу, яка полягає в моральній підтримці, в єдності, повазі та міцному зв’язку цивільних людей та військовослужбовців, які пережили надзвичайно важкі події в своєму житті, повідомила представниця Книги рекордів Лана Вєтрова.

Рекорд “Найбільше коло обіймів з ветеранами об’єднав 146 людей – ветеранів, учасників та учасниць бойових дій, їхніх родин, а також усіх присутніх на заході українців.

“Сьогодні з-поміж усіх категорій рекордів на перший план виходять ті, які наближають нашу Перемогу. Це – волонтерські, військові, ветеранські рекорди. Це – наші нові реалії, в яких українці вчаться жити і будувати непросте майбутнє – своє і нашої країни. Я впевнена, що ніколи не зламати українців, які під час війни, у відповідь ворогу, реєструють рекорди України” , – говорить керівниця Лана Вєтрова.

Рекорд доказав, що ми можемо бути різними, проте у нас спільні цінності, ми об’єднані культурою, інтересами, нашою національною ідентичністю і гордістю за нашу країну, – коментує очільниця Українського ветеранського фонду, ветеранка Юлія Кіріллова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Зараз усі заходи мають бути спрямовані на допомогу військовим” – переможці забігу на підтримку ЗСУ поділилися враженнями

Для гостей фестивалю організатори підготували шість інтерактивних локацій: адаптивного спорту, літературної сцени, психологічної підтримки, дитячу, ярмарок ветеранських бізнесів, а також музичну сцену, на якій виступили Yarmak, Олександр Положинський та гурт Riffmaster. Наймасштабнішою була зона адаптивного спорту – волейбол сидячи, баскетбол на кріслах колісних, стрільба з лука.

На ярмарці ветеранських бізнесів всі охочі могли придбати вироби, які виготовляють ветерани-підприємці: це і вишиваний одяг, і чаї та мед, іншу крафтова продукцію. У дитячій зоні маленькі відвідувачі фестивалю брали участь у творчих майстер-класах.

15 вересня у Черкасах відбувся масштабний благодійний забіг у рамках Ліги забігів “RUN 4 VICTORY”

Рятувальник із Полтави Андрій Гречаний пробіг 21 км у повному рятувальному спорядженні вагою понад 20 кг, що було офіційно зафіксовано як рекорд України в номінації “Найбільша вага спорядження пожежного-рятувальника, який подолав дистанцію напівмарафону”. До спорядження входили каска, захисний костюм, взуття, рукавиці, пояс, апарат на стисненому повітрі та сокира – усе це Андрій використовує у повсякденній роботі.

Забіг Андрій присвятив своєму колезі з Дніпропетровської Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколі Нечипоренку, який загинув 22 червня 2024 року після важких поранень, отриманих під час ліквідації наслідків обстрілу у Нікопольській громаді.