У Росії Порошенка з сином внесли до реєстру “терористів та екстремістів”

Головна Сторінка » У Росії Порошенка з сином внесли до реєстру “терористів та екстремістів”

Росфінмоніторинг вніс п’ятого президента України Петра Порошенка та його сина Олексія до реєстру “терористів та екстремістів”

Про це повідомило видання “Настоящее время”.

Порошенки потрапили до списку як “екстремістське об’єднання”. У цьому об’єднанні також опинився Олег Казаков, колишній генеральний директор фабрики “Рошен” у Липецькій області Росії.

У 2014 році робота Липецької фабрики зупинилась через арешт рахунків Roshen в Росії. У квітні 2015 року наклали арешт на майно фабрики. Менеджмент “Рошену” ухвалив рішення закрити підприємство. З фабрики вивезли частину обладнання, а решту порізали на брухт.

У лютому 2024 року рішенням Жовтневого районного суду Липецька п’ятого президента Порошенка визнали екстремістом і оголосили про “остаточну націоналізацію” руїн.

“З березня 2014 року було відомо, що десант російського “беркуту” зупинив підприємство. Але я дуже дякую команді “Рошену” – вони зробили таким чином, щоби ворогу не залишити нічого. От як відходимо і підриваємо мости, щоб вони не пішли далі”, – заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Те, що замовляли: Порошенко передав у підрозділи ССО техніку, необхідну для виконання спецзавдань

“Розрізали конструкції і передали їм знищений майданчик. І це абсолютно чітка позиція. Вони порушили справу за те, що ми відмовилися платити податки в Росії. А друга позиція – що Порошенко своїми діями з 2014 року здійснював екстремістські дії, бо він знищував збройні сили російської федерації і передав, за їхніми розвідданими, 3 млрд із 24 лютого на підтримку ЗСУ. Вони збрехали, бо ми передали набагато більше”, – констатував п’ятий президент.

З початку повномасштабного вторгнення Порошенко спрямував на допомогу Силам оборони понад 6 млрд грн – за ці кошти, зокрема, купили десятки тисяч FPV-дронів, гранатомети, приціли, засоби РЕБ, сотні вантажівок, бронемашини, тягачі, екскаватори для фортифікацій, а також інша техніка і спорядження.

Понад 200 млн грн Порошенко інвестував у розробку та виробництво новітньої системи протидії технічним розвідкам “Ай-Петрі”. Кілька десятків комплексів “Ай-Петрі” вже прикривають на фронті українську артилерію, командні пункти та підрозділи ЗСУ від російських дронів-розвідників і ударних БПЛА – Ланцетів, Зал, Орланів та інших.