Німеччина закликала посадити Путіна за стіл переговорів

Головна Сторінка » Німеччина закликала посадити Путіна за стіл переговорів

Припинення підтримки України лише зумовить збільшення кількості війн.

Про це під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передає Gazeta.ua.

“Доки Володимир Путін не хоче сідати за стіл переговорів, припинення підтримки нами самозахисту України означатиме позбавлення безпеки українських лікарень та дітей. Це зумовить збільшення кількості війн, а не зменшення. Можливо також і в інших країнах. Останнім часом Росія неодноразово гралася із непорушністю кордонів держав Балтії та Польщі. Тому я прошу вас допомогти закликати Путіна припинити свої напади й сісти за стіл переговорів. Не лише заради нашої безпеки, а й у ваших інтересах”, – сказала вона.

Бербок нагадала, що в червні після запрошення РФ на міжнародний саміт миру, Путін “надіслав свою відповідь, розбомбивши дитячий госпіталь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постійний член Радбезу ООН розпочав злочинну та неспровоковану війну в Україні – Мішель

Зараз у Нью-Йорку триває 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН.

“Якщо постійному члену Радбезу ООН дозволено завойовувати й знищувати його меншого сусіда, то удару зазнає сама суть Статуту ООН”, – наголосила очільниця МЗС Німеччини.

Парламент Німеччини (Бундестаг) погодив пропозицію уряду щодо збільшення фінансування військової підтримки України на 400 млн. Про це у четвер повідомив німецький уряд.