Європа представила нового конкурента Visa і Mastercard

Головна Сторінка » Європа представила нового конкурента Visa і Mastercard

Європа готує запуск нової системи оплати.

Найбільші банки Європейського союзу роками працювали над створенням проекту Wero, він поширюється на більшу частину Західної Європи, пише Bloomberg.

Платформа, підтримувана 16 великими банками та фінансовими установами, зокрема BNP Paribas SA, Deutsche Bank AG і Worldline SA. Вона дасть змогу німецькому клієнту миттєво розраховуватися з готелем у Франції, використовуючи свій власний банківський рахунок, а не картку Visa або Mastercard.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна випередила Японію і Сінґапур за розвитком цифрових послуг. Рейтинг першої десятки країн

“Visa і Mastercard настільки великі, що в їхніх руках зосереджена велика влада над ринком. Ідея полягає в тому, щоб створити альтернативу міжнародним системам, щоб запропонувати європейським гравцям і споживачам європейський вибір”, – зазначив Мартін Ваймерт, виконавчий директор European Payments Initiative.

Якщо проєкт вдасться, то це може коштувати двом платіжним гігантам мільярди доларів комісійних, які вони отримують від європейських торговців щоразу, коли покупці оплачують що-небудь карткою. Wero належить пройти довгий шлях, перш ніж вона зможе зрівнятися з Visa і Mastercard, які щорічно обробляють десятки трильйонів доларів по всьому світу.

За минулі роки в Європі з’явилося безліч локальних платіжних систем, але жодна з них не набула такого широкого поширення, як Visa або Mastercard. Wero, яка минулого року придбала iDeal, а також люксембурзьку компанію Payconiq, прагне заповнити ці прогалини.

Її послуги будуть доступні як через власний додаток, так і через платформи кредиторів-учасників.

“Маючи номер банківської картки, можна ідентифікувати перерахунки коштів. Тобто маючи номер картки, можна відслідкувати те, кому і скільки надходило грошей. Номер банківської картки дасть можливість податковим службам як мінімум ідентифікувати чи є у вас комерційна діяльність, що буде вимагати сплати податків”, – каже Олег Пендзин.