РФ випустила по Україні чотири ракети та 73 дрони. У 13-ти областях працювала ППО

Головна Сторінка » РФ випустила по Україні чотири ракети та 73 дрони. У 13-ти областях працювала ППО

У ніч проти 28 вересня радіотехнічними військами виявлено та здійснено супровід 77-ми засобів повітряного нападу російських загарбників.

Ворог, зокрема, випустив дві балістичні ракети “Іскандер-М” із окупованого Криму. А також дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 із повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

РФ також застосувала 73 ударних БПлА типу Shahed із районів Курська, Приморсько-Ахтарська, Орла (РФ) та з мису Чауда в тимчасово окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Є постраждалі: Росія двічі вдарила по Сумах

“Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударних БпЛА типу Shahed”, – йдеться у повідомленні.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях.

“Один безпілотник полетів у напрямку Росії, ще три – локаційно втрачено на території України”, – додали у Повітряних силах.

Російські загарбники вночі проти 28 вересня знову атакували Україну ударними дронами. Зокрема, кількома хвилями безпілотники заходили на Київ. Повітряна тривога у місті тривала близько трьох години.

Приблизно півтора десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву, були знищені силами та засобами ППО на підступах та на території столиці.