На війні загинув відомий український артист Артем Ковбасинський

Головна Сторінка » На війні загинув відомий український артист Артем Ковбасинський

27 вересня на війні загинув Український артист Клайпедського державного музичного театру Артем Ковбасинський.

Чоловіку було 24 роки. Про втрату повідомили на офіційній сторінці театру в Facebook.

“На жаль, не всі повертаються з війни. Ми отримали болісну звістку, що в Україні на полі бою загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру Артем Ковбасинський”, – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинула важкоатлетка і тренерка Ніна Пашкевич

Артем на початку війни одразу повернувся з Литви в Україну. Коли Ковбасинський дізнався про війну, то одразу захотів стати на захист рідної країни.

“Я повинен повернутися в свою країну і захищати її від окупантів. Це мій обов’язок і перед батьківщиною, і перед близькими, які там залишилися. Але це рішення було важким, не приховуватиму”, – казав Ковбасинський.

Він почав вчитися стрільбі, адже не мав раніше військової підготовки. У Литві чоловік знайшов небайдужих людей, які допомогли придбати військову форму, спорядження та аптечки. Це все артист привіз до свого рідного міста Бровари. Згодом пройшов навчання та відправився на фронт, де трагічно загинув.

12 вересня у Курській області загинув старший солдат, чемпіон України зі змішаних бойових мистецтв Назарій Гаврилець.

Назарій Гаврилець загинув під час виконання бойового завдання у Курській області РФ, повідомив Найда.

“Непоправна втрата для Калуської громади, для України…У боротьбі за волю та незалежність рідної держави загинув старший солдат Назарій Гаврилець”, – написав мер.