Швейцарія підтримала ініціативу Китаю та Бразилії стосовно України

Головна Сторінка » Швейцарія підтримала ініціативу Китаю та Бразилії стосовно України

Швейцарія висловила підтримку так званій “мирній ініціативі” Китаю та Бразилії щодо війни в Україні, попри відсутність у ній згадок про Статут ООН та територіальну цілісність України.

“Швейцарія підтримує “мирну ініціативу” Китаю і Бразилії, оскільки вона закликає до припинення вогню і політичного вирішення конфлікту та пропонує альтернативу войовничим промовам, які прозвучали в ООН як з українського, так і з російського боку”, – повідомив речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо в Blick.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорщина візьме участь у засновчій зустрічі ініціативи “Друзі миру”: Петер Сійярто

Речник МЗС Швейцарії наголосив на важливості згадок про Статут ООН у будь-яких мирних ініціативах щодо України, зазначивши, що міністр закордонних справ Китаю Ван Ї порушив це питання у своєму виступі в Раді безпеки.

Швейцарія, яка в червні провела перший Глобальний саміт на основі української Формули миру, стала однією з небагатьох західних країн, запрошених на зустріч, організовану Китаєм і Бразилією щодо їхньої “мирної ініціативи”, що відбулася на полях Генасамблеї ООН 27 вересня.

За словами Блінкена, розмови Пекіна про мир в Україні “розходяться з реальністю”. Він також підняв питання “небезпечних і дестабілізуючих дій” КНР в Південно-Китайському морі і обговорив поліпшення зв’язку між американськими і китайськими військовими.