Ворог має тактичні успіхи на Покровському напрямку – аналітики показали карту

Головна Сторінка » Ворог має тактичні успіхи на Покровському напрямку – аналітики показали карту

Російські загарбники досягли тактичних успіхів на Покровському напрямку.

Ворог, зокрема, просунувся по кількох вулицях у місті Селидове Донецької області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, росіяни переважно наступають через Новогродівку. Їхнє швидке просування, ймовірно, пов’язане з відступом українських військ на вигідніші позиції.

Нові геолокаційні кадри свідчать, що російські війська нещодавно просунулися в південну частину Селидового по вулиці Шевченка. А також на південь від населеного пункту. Однак, загарбникам може бути важко підтримувати темп наступу, особливо в урбанізованих районах, таких як Покровськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати РФ перевищили 650 тис. – нові дані Генштабу

За інформацією ISW, ситуація на фронті в районі Покровська та Селидового залишається критичною, із значними бойовими зіткненнями. За останні дні на цьому напрямку було зафіксовано велику кількість атак. Станом на 28 вересня українські війська відбили за добу 34 штурмові дії, а загалом відбулося 39 боїв у різних населених пунктах, включаючи Миколаївку, Лисівку та Новогродівку​.

Російські війська на Покровському напрямку намагаються витіснити українські підрозділи з займаних позицій, використовуючи значну кількість бронетехніки та піхоти. Проте, Сили оборони України активно стримують ці атаки, відбиваючи близько 24 штурмів на добу, і завдаючи ворогу суттєвих втрат​. Загалом втрати російських військ в цьому районі складають понад 278 осіб за добу, з яких 116 – безповоротні​.

Аналітики ISW вважають, що ситуація в регіоні також ускладнюється через тактичні проблеми, які українські військові зустрічають під час виконання своїх завдань. Російські війська застосовують нову тактику, включаючи використання засобів електронної боротьби, що може впливати на ефективність українських дій.

За даними українського Генштабу, ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою.

Ворог зосереджує там основні наступальні зусилля. Окрім того, окупанти активно атакують на Куп’янському, Лиманському і Времівському напрямках.