Де відбулось найбільше боїв – оперативні дані з фронту

Головна Сторінка » Де відбулось найбільше боїв – оперативні дані з фронту

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 165 бойових зіткнень. Більше чверті з них припало на Покровський напрямок.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням семи ракет. А також 73 авіаударів, зокрема скинув 124 КАБи. Про це вранці 29 вересня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Окрім того, ворог здійснив понад 4700 обстрілів, з них 179 – із реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень більше 1700 дронів-камікадзе.

Разом з тим авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали шістьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія масовано атакувала КАБами Запоріжжя: повідомляють про постраждалих та руйнування

На Харківському напрямку відбулося одне ініційоване ворогом бойове зіткнення. Бої точилися в районі населеного пункту Тихе.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу досягла 14. Сили оборони відбивали атаки в районах Синьківки, Лозового, Табаївки та Вишневого.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 22 атаки противника в районах Греківки, Невського, Макіївки, Тернів, Торського та Білогорівки.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито п’ять атак неподалік Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни звели нанівець 12 спроб противника прорвати оборону ЗСУ в районах Часового Яру, Калинівки та Курдюмівки Донецької області.

Десять разів ворог намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку, діючи в районах населених пунктів Торецьк, Щербинівка та Неліпівка.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 39 атак. Понад половину з них – в районах Селидового, Новоторецька, Миколаївки та Маринівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Цукуриного, Георгіївки, Катеринівки та Гірника, де окупанти 18 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив 16 спроб захопити українські позиції неподалік Вугледара, Водяного та Катеринівки Донецької області. Також атакував з боку Пречистівки.

На Оріхівському напрямку відбито два штурми загарбниками українських позицій в районах Роботиного і Кам’янського.

На Придніпровському напрямку окупанти здійснили три безуспішні наступальні дії. Зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань російських окупантів не виявлено.

Також активних наступальних дій противник не проводив на Гуляйпільському напрямку.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність, обстрілює територію, застосовує дрони-камікадзе та керовані авіабомби для ударів з повітря.

“Сили оборони України продовжують ведення операції в Курській області. Ворог за минулу добу завдав по своїй території 14 авіаційних ударів із застосуванням 18 керованих авіаційних бомб. Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області РФ”, – йдеться у повідомленні.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 29 вересня склали 651 810 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1170 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила дев′ять танків, 38 бойових броньованих машин та 62 артилерійських системи.