Місія Crew-9: SpaceX призупинила польоти через аномалію

Головна Сторінка » Місія Crew-9: SpaceX призупинила польоти через аномалію

Місія Crew-9 прибула на МКС. Водночас SpaceX призупинила польоти через аномалію.

Космічний корабель Crew Dragon був відправлений в рамках місії Crew-9 до Міжнародної космічної станції, повідомляє CNN. Він пристикувався до МКС.

“Саме пристикування корабля з МКС із американським астронавтом NASA Ніком Гейґом та росіянином від Роскомосу Олександром Горбуновим на борту відбулося у понеділок о 00:30 за київським часом”, – сказано в повідомленні.

Люк капсули відкрився ще через близько 1,5 год. Тоді двоє астронавтів змогли увійти до самої космічної станції.

Компанія SpaceX тим часом заявила про виявлення аномалії в процесі приводнення другого ступеню ракети-носія Falcon 9, на якій був запущений Crew Dragon у космос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє астронавтів NASA застрягли у космосі

“Після успішного запуску Crew-9 другий ступінь Falcon 9 був утилізований в океані, як і планувалося. Але він зазнав аномалії при згорянні під час сходу з орбіти. У результаті другий ступінь успішно приводнився в океані, але за межами своєї визначеної зони. Ми відновимо запуски, коли краще зрозуміємо першопричину цього”, – повідомила компанія в дописі у соцмережі X.

Після 12 років перебування на Марсі ровер NASA Curiosity допоміг зробити приголомшливе відкриття. Передувало знахідці те, що марсохід випадково врізався в камінь. 30 травня Curiosity перекинувся і підняв кам’яну плиту. Під нею виявилися жовтувато-зелені кристали чистої сірки, повідомляє сайт агентства.