У США невпинно росте кількість загиблих унаслідок потужного урагану

Головна Сторінка » У США невпинно росте кількість загиблих унаслідок потужного урагану

Кількість жертв урагану Helene, що обрушився на південно-східну частину США, зросла до 128 людей.

Ураган приніс катастрофічні руйнування в декількох штатах, включно з Флоридою, Джорджією, Північною та Південною Кароліною, повідомляє CNN.

“У результаті стихії мільйони людей залишилися без електрики. Численні громади були стерті з лиця землі. Найбільші втрати зафіксовані в Північній Кароліні, де загинуло понад 50 людей, зокрема через повені у внутрішніх районах штату. У Південній Кароліні жертвами урагану стали 30 осіб, у Джорджії – 25, у Флориді – 11, у Теннессі – четверо, а у Вірджинії – двоє”, – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зафіксовано першу загибель: ураган Helene дістався до Флориди

Рятувальні операції досі тривають. Водночас значна частина постраждалих районів залишається відрізаною від допомоги через зруйновану інфраструктуру.

“Кількість жертв може зрости, оскільки сотні людей вважаються зниклими безвісти. Окрім цього, населення продовжує стикатися з нестачею основних ресурсів, таких як питна вода та їжа, що ще більше ускладнює процес відновлення”, – попереджають експерти.

Державні органи та гуманітарні служби намагаються доставити необхідну допомогу, але дороги, мости та комунікаційні мережі залишаються зруйнованими.

Раніше повідомляли, що внаслідок потужного урагану Helene, який виник на південному сході Сполучених Штатів Америки, загинули щонайменше 116 людей.