У США вимагають дозволити Україні атакувати цілі у Росії

Головна Сторінка » У США вимагають дозволити Україні атакувати цілі у Росії

Україна має отримати можливість атакувати будь-які законні військові цілі на території Росії.

США мають заохочувати союзників, таких як Франція та Німеччина, “дотримуватися тих самих принципів здорового глузду”. Про це йдеться у звіті Гельсінкської комісії, передає The Telegraph.

Видання пише, що президент США Джо Байден перебуває під тиском цієї впливової агенції.

У комісії наголосили, що саме Україна має ухвалювати рішення про військові операції. Українське командування розуміє, що залежить від західної зброї.

“Потрібно визнати той факт, що вони краще за всіх знають, як захистити себе, і надання їм дозволу на це зміцнить взаємну довіру. Україна показала ударами безпілотників углиб РФ, що її пріоритетом є уповільнення просування росіян, наскільки це можливо. Ми повинні довіряти Україні у використанні американської зброї для досягнення цієї мети і запобігання більш жахливих російських ракетних ударів по цивільних об’єктах”, – йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бербок підтримала використання Україною далекобійної зброї

У Гельсінкській комісії вважають, що особи, які ухвалюють рішення в США, перебільшили загрози відплати з боку Кремля.

“Не робіть помилок – РФ продовжить розмахувати ядерною зброєю, щоб утримати інші країни від підтримки України і безпосередньо погрожувати їй. Хоча жодна з цих погроз не була підтверджена після перетину багатьох “червоних ліній”, встановлених Москвою за ці роки. Але ці погрози справді впливають на зовнішньополітичні рішення інших держав, включно із союзниками США”, – вказали у документі.

Україна зараз не має дозволу бити по території РФ західною зброєю. Рішення Сполучених Штатів буде дуже важливим, бо всі союзники дивляться саме на нього, заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, Україна має плани атакувати бази, які використовуються для бомбардувань України.