Рада планує відновити податок на посилки, вартістю €150 – Гетманцев

Головна Сторінка » Рада планує відновити податок на посилки, вартістю €150 – Гетманцев

У Верховній Раді закінчують підготовку законопроєкту про оподаткування міжнародних посилок вартістю до 150.

“Пільга по 150 євро повинна бути прибрана. І зараз ми закінчуємо підготовку відповідного законопроєкту, внесемо, зволікати не будемо і точно будемо його вводити, незважаючи на певний прошарок населення, який буде незадоволений”, – заявив голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев під час заходу “Діалоги з NV про майбутнє. Бізнес і війна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 27% зросли експортні відправлення Укрпошти. До яких країн українці найчастіше відправляють посилки

Оподаткування посилок вимагають як торгівельні мережі, так і вітчизняні виробники, додав він.

“Не може бути перекосів в оподаткуванні, бо це деструктивно впливає на ринки. А у цьому випадку ми підтримуємо чомусь іноземного товаровиробника. Бо наш товаровиробник – від легкої промисловості до продуктів харчування – сплачує ПДВ, а той, хто це робить в Китаї, ПДВ не сплачує. З точки зору державної податкової політики це абсолютний нонсенс і безглуздя, коли ми б’ємо людей, що створюють робочі місця, платять податки, створюють додану вартість, на користь людей, яких ми навіть не знаємо”, – наголосив депутат.

Гетьманцев сказав, що особисто буде просити підтримати закон.

“Податок на посилки” може стати для України історичним рекордом з впровадження найбезглуздішої реформи у сфері оподаткування. Про це у своєму блозі заявив економічний аналітик Олексій Кущ.

“За всю історію фіскальних нововведень це будуть зміни в системі оподаткування з найвищими витратами на адміністрування та найнижчими результатами у вигляді зібраних податків”, – переконаний експерт.