Захоплення Вугледара створює труднощі для ЗСУ та покращує логістику російських військ – NYT

Головна Сторінка » Захоплення Вугледара створює труднощі для ЗСУ та покращує логістику російських військ – NYT

Українські військові відступити з руїн Вугледара.

Протягом майже трьох років місто було ключовим оборонним бастіоном для України, але тепер його захоплення принесе вигоду окупантам, зазначає The New York Times.

Втрата Вугледара ускладнить ЗСУ оборону південно-західної частини Донецької області, тоді як Росія отримає можливість наступати в напрямку Покровська.

Для української армії Вугледар був важливим оборонним пунктом, оскільки на північ і захід від нього є лише невеликі села і обмаль географічних об’єктів, за які можна тримати оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітик назвав наступну ціль росіян після Вугледара

Відступ українських військ з цього міста, ймовірно, полегшить російським силам підтримку ліній постачання між окупованим Донбасом і Кримом, оскільки ЗСУ будуть розташовані далі від важливих залізничних і автомобільних шляхів на окупованій території.

“Утримання Вугледара дозволить росіянам відновити свою логістику на півдні України. За його словами, це включатиме систематичну роботу залізниці з Росії до Маріупольського порту”, – сказав радник мера Маріуполя у вигнанні Петро Андрющенко.

Українські сили виводять з Вугледару Донецької області.

“В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних Сил України. В результаті дій противника виникла загроза оточення міста”, – йдеться у повідомленні.