За добу відбулось понад 140 боїв. Ворог тисне на кількох напрямках – Генштаб

Головна Сторінка » За добу відбулось понад 140 боїв. Ворог тисне на кількох напрямках – Генштаб

Протягом минулої відбулося 142 бойових зіткнення.

Авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили чотири засоби протиповітряної оборони, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, один артилерійський засіб на вогневій позиції та два склади боєприпасів загарбників. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Харківський напрямок

Ворог намагався двічі штурмувати в районі населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

Куп’янський напрямок

За добу відбулося 14 атак росіян. Сили оборони відбивали штурмові дії противника неподалік Синьківки, Андріївки, Піщаного та Стельмахівки.

Лиманський напрямок

Ворог атакував 14 разів. Росіяни намагалися вклинитися в нашу оборону поблизу Греківки, Невського, Новосадового, Макіївки та Торського.

Сіверський напрямок

Впродовж дня ворог наступальних дій не проводив.

Краматорський напрямок

Окупанти атакували три рази у районах Іванівського, Калинівки та Білої Гори.

Торецький напрямок

Ворог за підтримки авіації здійснив 20 атак неподалік Диліївки, Торецька, Неліпівки, Щербинівки. Більшість атак противник спрямував на Торецьк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ “задвохсотили” понад тисячу окупантів РФ – подробиці від Генштабу

Покровський напрямок

Сили оборони зупинили 29 штурмових і наступальних дій агресора у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьке, Зелене Поле, Миролюбівка, Миколаївка, Крутий Яр, Красний Яр, Новогродівка, Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак була біля Миколаївки.

Курахівський напрямок

Сили оборони відбили 27 атак. Найактивніше окупанти намагалися просунутися вперед у районах Костянтинівки, Курахового та Георгіївки. Ворог атакував у бік Цукуриного, Желанного Другого та Катеринівки.

Времівський напрямок

Противник здійснив шість штурмів наших позицій в районі Богоявленки.

Оріхівський напрямок

Росіяни атакували у бік Кам’янського.

Українські сили виводять з Вугледару Донецької області.

“В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних Сил України. В результаті дій противника виникла загроза оточення міста”, – йдеться у повідомленні.