Україна вимагає повалення Кримського мосту

Головна Сторінка » Україна вимагає повалення Кримського мосту

Україна вимагає в ООН відновлення вільного судноплавства та припинення незаконного використання Кримського мосту для військових цілей.

3 жовтня, в Гаазі в Арбітражному трибуналі наше представництво виступило у справі, що стосується прав України як прибережної держави в Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці. Закликали трибунал ухвалити рішення, яке зобов’яже Росію демонтувати незаконно побудований Керченський міст, повідомило Міністерство закордонних справ України.

Демонтаж мосту є єдиним способом відновити вільний прохід для суден усіх країн через Керченську протоку відповідно до норм міжнародного права, зазначила заступниця агента України Олена Золотарьова.

“Російський міст використовується у багатьох мерзенних цілях. Одна з них фізично перетворити Азовське море на те, чим його хоче бачити Росія: закрите російське озеро”, – сказала у виступі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни будують незрозумілу споруду біля Керченського мосту – Плетенчук

Додала, що Росія порушила Конвенцію ООН з морського права, незаконно збудувавши міст, який зараз обмежує транзит суден, а також використовується для перевезення озброєння на тимчасово окуповану територію Криму.

Також наголошували, що через низьку висоту конструкції деякі судна не можуть проходити через протоку, що серйозно впливає на морське судноплавство в регіоні.

Російські окупанти готуються до атаки на Кримський міст. Нові супутникові фото свідчать про нарощування оборонних споруд навколо мосту,