Ситуація змінилася: нардеп розповів про бої на Курщині

Головна Сторінка » Ситуація змінилася: нардеп розповів про бої на Курщині

У Курській області РФ зараз триває маневрова війна.

Разом з тим українські війська зберігають ініціативу на деяких напрямках. Про це в ефірі Еспресо розповів секретар парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

За його словами, нині ситуація на Курщині змінилася, порівняно із моментом заходу туди ЗСУ. Ворог підтягнув значні сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни набрехали, що ЗСУ нібито атакували Курську АЕС

“У них там вже понад 40 тис. особового складу. На початках там були малі сили армії РФ, тому ми могли просуватися, залишаючи противника у себе за спиною. Зараз ситуація складніша, бо російські війська, крім того, що утримують оборону, на деяких напрямках намагаються відвойовувати території. Йде маневрова війна, там навіть нема суцільних ліній оборони”, – сказав нардеп.

Він також розповів, що і ЗСУ, і росіяни намагаються зробити так, щоб “хтось завдяки кращому маневру опинився у виграшній ситуації”.

Це, зокрема, можна побачити у напрямку річки Сейм, де ворог намагається утримувати свої війська, укладає понтонні переправи, які українські сили розбивають.

“Ми намагаємося російських вояк відрізати від наступу на Любимівку. Сказати, що у когось є на 100% перевага, не можна. У нас нема вже такої активності у наступі, яка була на початку. Але ініціативу на деяких напрямках ми ще зберігаємо”, – додав Костенко.

Російська армія продовжує обстрілювати населені пункти в Курській області РФ. Навіть ті, де немає українських військових. Ці дії викликають нерозуміння у місцевого населення, повідомили в оперативно-тактичному угрупованні “Сіверськ”.

Українські військові забезпечують жителів підконтрольних Україні територій Курської області водою, їжею та ліками. Також українські сили намагаються відновити водопостачання та електроенергію.