Мільйони доларів готівки, елітні авто та нерухомість: у Хмельницькому провели обшук у керівниці МСЕК

Головна Сторінка » Мільйони доларів готівки, елітні авто та нерухомість: у Хмельницькому провели обшук у керівниці МСЕК

У Хмельницькому працівники Державного бюро розслідувань викрили на незаконному збагачені керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина.

Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже $6 млн у різних валютах. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Там зазначають, що син керівниці МСЕК обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області.

Правоохоронці розслідували кримінальне провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби. У його рамках провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Одещині ліквідовано канал незаконного переправлення осіб через кордон за системою “Шлях”

У результаті у робочому кабінеті керівниці МСЕК знайшли $100 тис., а також низку підроблених медичних документів, списки “ухилянтів” із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома у посадовців працівники ДБР знайшли ще майже $5 млн 244 тис., 300 тис., понад 5 млн грн. А також брендові прикраси та коштовності.

“Правоохоронці знаходили гроші в квартирі практично в кожному куточку – у шафах, шухлядах, нішах. Також вилучено документи, які підтверджують незаконну діяльність посадовців та відмивання ними грошей через різні бізнес-проєкти. Під час слідчих дій посадовиця намагалась позбутися частини грошей, викинувши дві сумки з пів мільйоном доларів через вікно”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено також, що родині чиновників належать чималі статки. Вони, зокрема, володіють 30 об’єктами нерухомості в Хмельницькому, Львові та Києві, дев’ятьма елітними автівками, корпоративними правами на 48 млн грн. А також – готельно-ресторанним комплексом на майже 3 тис. м кв. в одному із парків Хмельницького. Окрім того, за кордоном у їхній власності є нерухоме майно в Австрії, Іспанії та Туреччині. На валютних закордонних рахунках родина “накопичила” майже $2,3 млн.

“Усі ці статки керівники не внесли до своїх щорічних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Слідчі встановлюють низку інших посадових осіб та членів родини, які можуть бути причетними до вказаних злочинів”, – зазначили в ДБР.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення чиновникам про підозри за низкою статей Кримінального кодексу. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна.

На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та двох службовців РТЦК.

Кожен з фігурантів налагодив свою корупційну схему допомоги особам, охочих отримати електронний код для ідентифікації в системі “Оберіг”, відтермінувати чи уникнути військової служби. Суми неправомірної вигоди коливалися від $2 тис. грн до $1 тис.